Whatsapp belangrijker dan facebook

Nederlanders vinden Whatsapp veel belangrijker dan Facebook
Foto: getti images
Bron: http://www.nu.nl/internet/4179843/nederlanders-vinden-whatsapp-veel-belangrijker-dan-facebook.html
Nederlanders verkiezen Whatsapp steeds meer boven Facebook, zeker als het gaat om onderling contact en het delen van foto's.
 Dat concludeert onderzoeksbureau Multiscope donderdag na onderzoek onder 7.677 Nederlanders.
Facebook is momenteel nog wel het populairste sociale netwerk in Nederland. Zo'n 76 procent van de Nederlanders heeft een profiel. Whatsapp staat op de tweede plaats: 68 procent van de Nederlanders zegt de de app te gebruiken.
Als moet worden gekozen tussen Facebook en Whatsapp, gaat 72 procent van de Nederlanders voor de berichten-app. Bij de groep 18- tot 35-jarigen ligt dat aantal met 79 procent nog hoger.
Nog vaker in 2016
In 2016 verwachten Nederlanders dat ze Whatsapp nog vaker zullen gebruiken, gemiddeld 16 procent meer. Ondertussen voorspellen die nederlanders een daling in hun Facebook-gebruik, met 8 procent.
De ondervraagden zeggen Whatsapp steeds meer te gebruiken als manier om met vrienden en familie in contact te blijven. Zo is de berichtendienst verreweg de populairste manier om foto's te delen.
Foto's
Het gemiddelde aantal via Whatsapp gedeelde foto's ligt drie keer zo hoog liggen als het aantal foto's dat gebruikers via Facebook of Instagram delen, stellen de onderzoekers. Ook hier is het Whatsapp-gebruik onder 18- tot 35-jarigen het hoogst: gemiddeld 17 foto's per maand via Whatsapp tegen 2,5 foto via Facebook.
Facebook zou ondertussen steeds meer gebruikt worden om grote levensgebeurtenissen aan te kondigen en algemeen nieuws te delen.
Zowel Whatsapp als Instagram zijn eigendom van Facebook. Volgens Multiscope staat Linkedin op plek drie in de lijst met meest populaire sociale netwerken. 45 procent van de ondervraagde Nederlanders zegt een profiel te hebben op de zakelijke site.

Goto meeting free

online vergaderen: GoTo meeting free

gotomeetingBron: http://www.gigitaal.nl/programmas/google/online-vergaderen-goto-meeting-free/ Er zijn heel wat programma’s waarmee je online vergaderen kunt en virtueel samen kan komen. Mijn eerste ervaring was skype, eerst nog een betaald account, omdat je anders niet met meer dan 2 personen bij elkaar kon komen. Gelukkig is dat veranderd, standaard kan iedereen nu met skype een groepsgesprek beginnen. Google hangouts heeft ook een goede functionaliteit, maar je moet dan wel vanuit google plus aan de slag… ik heb daar nog niet echt een gevoel bij. Wat ooit de tegenhanger van facebook had moeten worden, is volgens mij daarin niet geslaagd. En binnen facebook bestaat de mogelijkheid tot een videogesprek natuurlijk ook, ook met meerdere mensen tegelijk. Maar dan moet je wel vrienden zijn. Een andere leuk programma is anymeeting. Maar die is weer verder gecommercialiseerd: Nu nog te gebruiken tot 4 users tegelijk en daarna kost het geld. Ook moet het programma worden geïnstalleerd om te kunnen gebruiken. Ik heb het in de klas (VO MAVO bovenbouw) vaker gebruikt bij gebrek aan een smartboard of beamer. Dan kun je als docent je presentatie toch laten zien, in control blijven wat te zien en je verhaal afdraaien terwijl iedereen meekijkt. Daar kun je natuurlijk meer situaties bij bedenken waar dat handig zou kunnen zijn. Bij GoTo meeting free zitten de functionaliteiten ook. Maar de kracht zit hem in de eenvoud. Je kan een account aanmaken om zo meer instellingen te maken, maard at hoeft niet. Klik op ‘start een vergadering’ en je krijgt een link die je aan je medevergaderaars kunt sturen. Maximaal 3 (beetje weinig) maar de kwaliteit is daarmee wel gewaarborgd. Overigens is binnen de betaalde opties er ruimte voor respectievelijk 5, 25 of 100 deelnemers. Hoe een vergadering met 100 deelnemers goed en geordend kan verlopen online, heb ik echter nog niet zo voor ogen.

leraren en sociale media

Infographic_leraren_en_de_inzet_van_sociale_media   Leraren op de basisschool en het voortgezet onderwijs hebben last van problemen tussen leerlingen die zich afspelen op sociale media. Dit blijkt uit een peiling van Kennisnet onder 324 leraren basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Om scholen te ondersteunen lanceren Kennisnet en Stichting School & Veiligheid de publicatie 'Sociale veiligheid op school en internet'. Opvallende resultaten uit de peiling Uit de peiling komen deze opvallende resultaten naar voren:
  • Leraren gebruiken vooral Facebook en WhatsApp voor schoolzaken.
  • Zij gebruiken deze sociale media voor contact met collega's, het beantwoorden van vragen van leerlingen (over huiswerk of cijfers) of communicatie met ouders.
  • 29% van de ondervraagden gebruikt nooit sociale media voor schoolzaken.
  • Bijna alle leraren (94%) geven aan weinig of geen zicht te hebben op onderlinge contacten die leerlingen hebben via sociale media.
  • Minder dan de helft van de ondervraagden voelt zich voldoende vaardig in het omgaan met sociale media voor schoolgerelateerde zaken.
  • 23% krijgt ondersteuning van het team of de schoolleiding bij het omgaan met sociale media.
  • Bijna één derde heeft behoefte aan meer informatie en ondersteuning.
Bron: kennisnet!